Consultancy & Counseling, Mediation & Assesment
   
   

Rouwtherapie

Therapie bij verlies en rouw. Ieder mens krijgt vroeg of laat in zijn leven met verlies te maken. Een geliefde of naaste gaat dood, een relatie houdt op met bestaan, of een ziekte slaat in één klap alle fundamenten van iemands leven weg. Dit zijn heftige gebeurtenissen die tijd nodig hebben om mee om te leren gaan en uiteindelijk verwerkt te worden.

Wanneer professionele hulp?

Sommige mensen die met de dood van een dierbare worden geconfronteerd, hebben veel moeite om dit verlies te verwerken. Zij ervaren intens verdriet dat nauwelijks minder wordt naarmate de tijd verstrijkt, hebben veel moeite om het verlies te accepteren, kunnen het niet opbrengen om normale dagelijkse activiteiten weer op te pakken na hun verlies, of krijgen last van intense somberheid, boosheid, of angsten. Voor mensen die ervaren dat het heel moeilijk is om hun verlies een plaats te geven en die last krijgen van dergelijke klachten, kan professionele hulp zinvol zijn. Zij kunnen door middel van gesprekstherapie leren om het verlies beter te verwerken.

Wat voor hulp bieden wij?

Bij Relief wordt psychologische begeleiding geboden voor mensen die moeite hebben met de verwerking van het verlies van een dierbare. Het betreft een individuele therapie. De therapie wordt afgestemd op de specifieke situatie en omstandigheden van de individuele hulpvrager.