Consultancy & Counseling, Mediation & Assesment
   
   

Psychologische Hulpverlening

Relief biedt psychologische hulpverlening aan op verschillende gebieden zowel voor volwassenen als jongeren. Huwelijks- en relatieproblematiek, gezinsproblemen, sexuele problemen bij vrouwen, posttraumatische klachten, rouwverwerking, stressklachten, burnout, fobieën en angstklachten, depressie, somatoforme (psychosomatische) klachten/lichamelijke medisch onverklaarbare klachten, eetproblematiek enzovoorts.

Verschillende therapievormen:

Status Relief psychologie en vergoeding

Relief beschikt over een NMI gecertificeerde mediator en gezondheidszorgpsychologen (postdoctorale specialisatie die zijn aangesloten bij het NIP, Nederlands Instituut voor Psychologen. Relief heeft een samenwerking met de meeste verzekeringsmaatschappijen zoals BZV, SVB en de particuliere ziekteverzekeringen.

Door de aangeboden Gezondheidszorgpsychologie (postdoctorale specialisatie) met BIG registratie in Nederland wordt psychologische begeleiding ook vergoed door ziektekosten verzekeringen in Nederland. Voor een vergoeding of gedeeltelijke vergoeding door uw verzekering is een verwijzing van een huisarts of specialist vereist.

Werkwijze en aanmelding

Relief hanteert een eclectische en persoonlijke aanpak van psychische problemen met cognitief gedragstherapeutische methoden en mediation technieken. Er is geen sprake van één vast protocol per problematiek. Onze hulpverlening is per patiënt verschillend en gericht op de persoonlijke wensen, capaciteiten en mogelijkheden van de patiënt. De protocollen worden geraadpleegd en waar nodig aangepast. Afhankelijk van de problematiek, de indicatiestelling en de betreffende patiënt kan gekozen worden voor verschillende soorten begeleiding en/of therapie. Het streven van Relief is de begeleidingstrajecten intensief maar kort te houden.

Eigen inzet en motivatie van de cliënt is een voorwaarde voor het slagen van de therapie en de bemiddeling. Onze werkwijze sluit het beste aan bij een opleidingsniveau van minimaal MBO.

Relief zal met toestemming van de cliënt – zo nodig samenwerken met andere disciplines, zoals de huisarts, specialist, fysiotherapeut, advocaat of andere adviseurs.

Talen Relief

Cliënten/Patiënten kunnen bij Relief terecht in het Nederlands, Papiamentu, Engels en Spaans.